Skip to main content

Γ. Βαληνάκης στο NaftemporikiTV: Η διπλωματία προσπαθεί να βρει λύση στην κρίση στη Μέση Ανατολή

Η κρίση στη μέση ανατολή και οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «ΟΝ POLITICS» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, παραχώρησε ο Γιάννης Βαληνάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και υφυπουργός Εξωτερικών (2004-2009) ανέφερε πως «Εξελίσσονται παράλληλα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και η διπλωματία που προσπαθεί να βρει κάποια λύση. Στο στρατιωτικό πεδίο οι Ισραηλινοί βρίσκονται περίπου οκτακόσια μέτρα από την παραλία που σημαίνει ότι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την περικύκλωση, εάν ολοκληρώσουν τον αποκλεισμό μπορούμε να φανταστούμε ή μια ολοκληρωτική επιχείρηση ή μια πολιορκία που θα διαρκέσει καιρό».

Ο κ. Βαληνάκης τόνισε πως «Υπάρχει ταυτόχρονα όμως μια προσπάθεια της διπλωματίας, ο κ. Μπλίνκεν επανέρχεται στην περιοχή προσπαθώντας να βρει μια λύση, παράλληλα υπάρχει και το θέμα των ομήρων, σε σχέση με τους ομήρους φαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει μεγάλη πίεση στο Κατάρ προκειμένου να μπορέσει να πείσει την ηγεσία της Χαμάς να παραδώσει τους ομήρους, σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχουν πάντα κερδισμένοι και ηττημένοι, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για τα αποτελέσματα του πολέμου».