Skip to main content

Σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Κιαράν από Γαλλία και Βρετανία – Άνεμοι πάνω από 200 χλμ την ώρα (βίντεο, φωτογραφίες)

REUTERS/Pascal Rossignol

Ένας νεκρός στη Γαλλία, ακυρώσεις δρομολογίων και απαγόρευση κυκλοφορίας

Ένας άνδρας έχει χάσει τη ζωή του λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων από την καταιγίδα Κιαράν που πλήττει τη Γαλλία.

Πρόκειται για έναν οδηγό φορτηγού που σκοτώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στο τμήμα της Aisne όταν έπεσε ένα δέντρο πάνω στο φορτηγό. Ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον, μιλώντας στο Franceinfo υπενθύμισε τους «πολύ σοβαρούς κινδύνους» που συνδέονται με την καταιγίδα.

REUTERS/Pascal Rossignol

Estelle Ruiz / Estelle Ruiz / Hans Lucas via Re

Τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί.

Στον νομό Φινιστέρ της Βρετάνης, όπου οι άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως 207 χλμ/ώρα στο Πουάντ ντι Ραζ, δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και η οδική κυκλοφορία απαγορεύθηκε μέχρι νεωτέρας, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RTL ο νομάρχης Αλέν Εσπινάς. «Επαναλαμβάνω: μείνετε στο σπίτι».

REUTERS/Pascal Rossignol

Η κυκλοφορία των τρένων στη Βρετάνη, τη Νορμανδία, και στις περιοχές Hauts-de-France, Pays de la Loire και Centre Val de Loire, έχει διακοπεί και η απαγόρευση θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τις 17.00.

Οι μεταφορές επηρεάζονται και στο Ile-de-France, με τη SNCF να ανακοινώνει «προληπτικές διακοπές» στα δρομολόγια γραμμών.

Συναγερμός στη νότια Αγγλία, ακυρώθηκαν και πτήσεις

Η καταιγίδα έπληξε τα βρετανικά νησιά και τα νησιά της Μάγχης, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι μπορεί να κινδυνεύσουν ζωές.

Στην κωμόπολη Penzance της Αγγλίας Social media David Haigh/via REUTERS

Ισχυροί άνεμοι και σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη νότια Αγγλία, με ριπές ταχύτητας άνω των 160 χιλιομέτρων/ώρα στη Γαλλία και τα νησιά της Μάγχης.

Οι άνθρωποι στο Τζέρσεϊ απομακρύνθηκαν σε ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ριπές ανέμου έως και 102 μίλια/ώρα προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια.

«Ακραία φαινόμενα» στο Χάμσαϊρ, το Isle of Wight και το Τζέρσεϊ.

Κλειστά είναι σήμερα εκατοντάδες σχολεία στις περιοχές που πλήττονται, ενώ έχουν διακοπεί και δρομολόγια τρένων. Μάλιστα ορισμένες επιχειρήσεις συνέστησαν στους εργαζομένους τους να μην μετακινηθούν προς το γραφείο.

Οι οδηγοί στο νότιο και δυτικό Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κληθεί να αποφεύγουν τους παράκτιους δρόμους
Κίτρινες και πορτοκαλί προειδοποιήσεις καιρού – που υποδεικνύουν πιθανό κίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία – έχουν εκδοθεί σε περιοχές της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας.

Η KLM ματαίωσε σήμερα δεκάδες πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ λόγω των φαινομένων.