Skip to main content

Ισραήλ: Έχουμε πλήξει 11.000 στόχους στη Γάζα, από την αρχή του πολέμου (βίντεο)

REUTERS/Fedja Grulovic

Συνεχίζεται η χερσαία δραστηριότητα- Πλήγματα και από την την Πολεμική Αεροπορία

«Η χερσαία δραστηριότητα στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται» αναφέρει σε σύντομη ενημέρωσή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) o ισραηλινός στρατός, υποστηρίζοντας ότι σε λιγότερο από ένα μήνα έχει πλήξει 11.000 «στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας, που συνδέονται με τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις δυνάμεις του να χτυπούν δεκάδες στόχους της Χαμάς.

«Οι συνδυασμένες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού επιτέθηκαν σε πολλούς στόχους τρομοκρατών σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρησιακών αρχηγείων και των τμημάτων των τρομοκρατών της Χαμάς».

Ισραήλ: Τι υποστηρίζει ο στρατός για την επιδρομή στην Τζαμπαλίγια

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι χερσαίες δυνάμεις κατηύθυναν την Πολεμική Αεροπορία προκειμένου να πλήξει ένα κτίριο στη Τζαμπαλίγια όπου ήταν συγκεντρωμένα αρκετοί στελέχη της Χαμάς, έκανε επίσης γνωστό ο στρατός αναφερόμενος στην πολύνεκρη επίθεση κατά του μεγαλύτερου προσφυγικού καταυλισμού της Γάζας.

Η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε επίσης πλήγματα εναντίον κέντρων διοίκησης της Χαμάς και άλλων πυρήνων τρομοκρατών, υποστήριξε ο στρατός του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι οι χερσαίες δυνάμεις εντόπισαν επίσης ένα αυτοκίνητο με έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο να κινείται προς το μέρος τους στη βόρεια Γάζα και το έπληξαν από αέρος.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό