Skip to main content

Ισραήλ προς Ερντογάν: Η Χαμάς είναι χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος

Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

«Το Ισραήλ απορρίπτει απολύτως τις ωμές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς»

Με κατηγορηματικό τρόπο αποδοκίμασε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς «απελευθερωτές που προστατεύουν τη γη τους».

«Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και οι προκλητικές δηλώσεις του δεν θα αλλάξουν τίποτα από τη φρίκη που είδε ολόκληρος ο κόσμος, ούτε το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ του το ισραηλινό υπουργείο.

«Το Ισραήλ απορρίπτει απολύτως τις ωμές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Λιόρ Χάιατ.

«Η Χαμάς είναι μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση, χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος, που βάρβαρα και σκόπιμα δολοφονεί μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αρπάζει αμάχους ομήρους και χρησιμοποιεί τον ίδιο το λαό της ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε στην ανάρτησή του.

Ερντογάν: Ακυρώνει ταξίδι στο Ισραήλ- «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τα σχέδιά του να επισκεφθεί το Ισραήλ, στο πλαίσιο της πολιτικής της χώρας του για εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ υποστήριξε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική ομάδα, αλλά μια ομάδα απελευθερωτών που διεξάγει μάχη για να προστατεύσει τη γη της.