Skip to main content

HΠΑ: Δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε στρατιωτικά αν διευρυνθεί η σύγκρουση

REUTERS/Johanna Geron

Προειδοποιήσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα διστάσουν να δράσουν» στρατιωτικά εναντίον οποιασδήποτε «οργάνωσης ή χώρας» που θα μπει στον πειρασμό να «διευρύνει» τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Λίγες ώρες αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ενισχύει τη στρατιωτική του παρουσία στην περιοχή λόγω των «πρόσφατων κλιμακώσεων από το Ιράν και τις κοντινές του χώρες», ο Λόιντ Όστιν προειδοποίησε σαφώς στο ABC News «όσους θα προσπαθούσαν να διευρύνουν τη σύγκρουση (…): Η συμβουλή μας είναι ‘μην το κάνετε’. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να αμυνθούμε και δεν θα διστάσουμε να δράσουμε αναλόγως».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ για ασύλληπτου μεγέθους αντίποινα, εφόσον ανοίξει δεύτερο μέτωπο εναντίον της χώρας του.

Παρέμβαση και από τον Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον διαβλέπει δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή, αναφερόμενος ευνόητα στην Χεζμπολάχ του νοτίου Λιβάνου.

Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν την κλιμάκωση, δήλωσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Live – Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr