Skip to main content

Γάζα: Νεκρός ο επικεφαλής των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς

Twitter/شبكة قدس الإخبارية

Σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, νεκροί είναι μετά από ισραηλινή επιδρομή στο σπίτι τους στη Γάζα ο επικεφαλής των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας, που ελέγχονται από της Χαμάς, Τζεχάντ Μέιζεν, και μέλη της οικογένειάς του.

Την είδηση μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πρακτορείο ειδήσεων ευθυγραμμισμένο με τη Χαμάς.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει ακόμη τον θάνατο του Μέιζεν.

Νεκρή η μόνη γυναίκα στην ηγεσία της Χαμάς

Νωρίτερα έγινε επίσης γνωστό ότι Τζαμίλα αλ-Σάντι, η μοναδική γυναίκα στο Πολιτικό Γραφείο της Χαμάς, σκοτώθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Γάζα.

Οι Times of Israel επικαλούμενοι μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τη Χαμάς, ανέφερε ότι η Τζαμίλα αλ Σάντι έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα από ισραηλινά πυρά.

Η Τζαμίλα αλ-Σάντι ήταν χήρα του συνιδρυτή της Χαμάς, Αμπντέλ Αζίζ αλ-Ραντίσι.

Η Αλ-Σάντι έγινε το 2021η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Πολιτικό Γραφείο της Χαμάς. Ο σύζυγός της, αλ Ραντίσι είχε σκοτωθεί το 2004, επίσης από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα.

Νεκρά 10 μέλη των επίλεκτων δυνάμεων της Χαμάς και ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Επιτροπής Λαϊκής Αντίστασης

Την Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης, σύμφωνα με τους Times of Israel, ότι στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα σκότωσε τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπής Λαϊκής Αντίστασης (PRC), Ραφάτ Αμπού Χιλάλ.

Η Επιτροπή Λαϊκής Αντίστασης είναι η τρίτη μεγαλύτερη ένοπλη οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ.

Σε άλλη ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στόχευσε πολλά μέλη των επίλεκτων δυνάμεων της Χαμάς «Nukhba», που ηγήθηκαν της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος. Υποστήριξε μάλιστα ότι πάνω από δέκα μέλη τη «Nukhba» σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό