Skip to main content

Ισραήλ: Νεκρά 10 μέλη των επίλεκτων δυνάμεων της Χαμάς και ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Επιτροπής Λαϊκής Αντίστασης (βίντεο)

Ισραηλινά άρματα και στρατεύματα κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. REUTERS/Violeta Santos Moura

Ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, σύμφωνα με τους Times of Israel, ότι στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα σκότωσε τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπής Λαϊκής Αντίστασης (PRC), Ραφάτ Αμπού Χιλάλ.

Οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης είναι η τρίτη μεγαλύτερη ένοπλη οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ.

Όπως ανακοινώθηκε, ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποίησε την αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα μετά από πληροφορίες που έλαβε από την υπηρεσία πληροφοριών Σιν Μπετ.

Σε άλλη ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στόχευσε πολλά μέλη των επίλεκτων δυνάμεων της Χαμάς «Nukhba», που ηγήθηκαν της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος. Υποστήριξε μάλιστα ότι πάνω από δέκα μέλη τη «Nukhba» σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε εκατοντάδες θέσεις της Χαμάς τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, φρεάτων σήραγγας, υποδομών πληροφοριών και διαφόρων κέντρων διοίκησης.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό