Skip to main content

Ισραήλ: Ταυτοποιήθηκαν 11 μέρες μετά οι σοροί ενός αγοριού και μίας γυναίκας

Η στιγμή που μέλη της Χαμάς ξεκινούν την επίθεση στο κιμπούτς Μπεέρι, στο νότιο Ισραήλ. Φωτ. South First Responders via Telegram via REUTERS

Τα θύματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτι που είχε καεί ολοσχερώς

Έντεκα ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς, ταυτοποιήθηκαν οι σοροί ενός αγοριού και μίας γυναίκας που έχασαν τη ζωή τους στο κιμπούτς Μπεερί, στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα την οργάνωση Zaka, η οποία ειδικεύεται στην παροχή πρώτων βοηθειών και την περισυλλογή και ταυτοποίηση νεκρών.

Τα θύματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτι που είχε καεί ολοσχερώς, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η Zaka.

«Τα πτώματά τους απανθρακώθηκαν αφού δολοφονήθηκαν», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δίνει τα ονόματα των νεκρών.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν προηγουμένως κάνει λόγο για τουλάχιστον 108 νεκρούς στο Μπεερί – περίπου το 10% του πληθυσμού του κιμπούτς. Τουλάχιστον άλλες δέκα τέτοιες ισραηλινές κοινότητες δέχθηκαν επίθεση από τους ενόπλους της Χαμάς.

Χθες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που επισκεπτόταν τη χώρα, ότι ο απολογισμός των νεκρών έχει ανέλθει σε 1.400 ανθρώπους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters