Skip to main content

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο κυρώσεων «μυστικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Χαμάς»

REUTERS/Amir Cohen

Αμερικανικές κυρώσεις κατά 9 ατόμων και 1 οντότητας

Κυρώσεις σε εννέα άτομα και μία οντότητα που φέρονται να συνδέονται με τη Χαμάς, διευκολύνοντας τη χρηματοδότησή της, επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, στο στόχαστρο μπαίνει «ένα μυστικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Χαμάς», μεταξύ άλλων.

Οι κυρώσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν βάσει εκτελεστικού διατάγματος που σχετίζεται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στοχεύουν εννέα άτομα και μία οντότητα με έδρα τη Γάζα και άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Σουδάν, της Τουρκίας, της Αλγερίας και του Κατάρ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν γρήγορη και αποφασιστική δράση για να στοχοποιήσουν τους χρηματοδότες της Χαμάς μετά τη βίαιη και ασυνείδητη σφαγή Ισραηλινών αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες της Χαμάς από το να συγκεντρώσουν και να χρησιμοποιήσουν κεφάλαια για να διαπράξουν φρικαλεότητες και να τρομοκρατήσουν τον λαό του Ισραήλ», πρόσθεσε η Γέλεν.

Οι κυρώσεις ανακοινώθηκαν ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.