Skip to main content

Κίνα: Καταδικάζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλλά δεν παίρνει θέση

Το νοσοκομείο Αλ Αχλί μετά την επίθεση. REUTERS/Ahmed Zakot

Καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, αλλά κράτησε αποστάσεις χωρίς να υποστηρίξει κάποια πλευρά κατηγορώντας το Ισραήλ ή τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς.

«Η Κίνα είναι σοκαρισμένη και καταδικάζει σθεναρά την επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα, η οποία προκάλεσε τεράστιες απώλειες», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου. «Θρηνούμε για τα θύματα και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας».

«Η Κίνα καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός και παύση των εχθροπραξιών, και κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των αμάχων και την αποτροπή μιας ακόμη χειρότερης ανθρωπιστικής καταστροφής», ανέφερε επίσης.

Η επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας άφησε πίσω της τουλάχιστον 500 νεκρούς, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας που προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά. Από την πρώτη στιγμή όχι μόνο η Χαμάς, αλλά και οι αξιωματούχοι της Παλαιστιανικής Αρχής επέρριψαν την ευθύνη στο Τελ Αβίβ, κάνοντας λόγο για «βάρβαρη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή». Ο ισραηλινός στρατός αρνείται κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για την επίθεση, την οποία και αποδίδει σε ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ, εξτρεμιστικής οργάνωσης, που είναι σε πλήρη συντονισμό με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό