Skip to main content

Ισραήλ: «Δεν θέλουμε πόλεμο στο βόρειο μέτωπο», δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Ισραηλινό τανκ στα σύνορα με τον Λίβανο. REUTERS

Εάν η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δείξει αυτοσυγκράτηση, το Ισραήλ θα σεβαστεί την κατάσταση στα σύνορα όπως είναι σήμερα, ανέφερε.

Δεν θέλει να ανοίξει μέτωπο στα βόρειά του σύνορα το Ισραήλ, και αυτό το κατέστησε σαφές δια στόματος του υπουργού Άμυνας, ο οποίος  δήλωσε  ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό της. Εάν η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δείξει αυτοσυγκράτηση, το Ισραήλ θα σεβαστεί την κατάσταση στα σύνορα όπως είναι σήμερα, ανέφερε.

Μπορεί το Ισραήλ να χειριστεί πόλεμο σε δύο μέτωπα;

Λίγα λεπτά νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού σε όλο το βόρειο Ισραήλ, προειδοποιώντας για πιθανή επίθεση με πυραύλους.

Το επεισόδιο είναι μια ακόμη κλιμάκωση των αψιμαχιών που γίνονται στη συγκεκριμένη μεθόριο, κυρίως με εξαπόλυση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ, βολές μικρών όπλων και οπλοβομβίδων. Το Ισραήλ έχει αποκλείσει μια ζώνη βάθους 4 χιλιομέτρων από την πλευρά τους για την κίνηση των στρατευμάτων του, καλώντας τον τοπικό πληθυσμό να είναι σε εγρήγορση.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ιραν: «Κανείς δεν θα μπορούσε «να εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης»

«Κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης» εάν το Ισραήλ εξαπέλυε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε ωστόσο σήμερα από το Κατάρ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

«Εάν οι επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον του απροστάτευτου πληθυσμού της Γάζας συνεχιστούν, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης και την προοπτική μιας διεύρυνσης της σύγκρουσης», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με   ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.