Skip to main content

Βαλτιμόρη: Πυροβολισμοί κοντά σε πανεπιστημιούπολη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση της Βαλτιμόρης

Ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά στον χώρο πανεπιστημιούπολης της Βαλτιμόρης το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Η γενική αστυνομική διεύθυνση της Βαλτιμόρης (BPD) ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) ότι επενέβη για να θέσει υπό έλεγχο την «κατάσταση» που δημιούργησε «ένοπλος που άνοιξε πυρ» και κατόπιν ανακοίνωσε πως υπάρχουν «πολλά θύματα» κοντά στο κάμπους του πανεπιστημίου Μόργκαν Στέιτ. Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να βρουν «ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» και να αποφύγουν την περιοχή. Στη συνέχεια γνωστοποίησε πως θεωρεί ότι το περιστατικό έλαβε τέλος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Μόργκαν Στέιτ είναι πανεπιστήμιο όπου ιστορικά φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί. Το τρέχον διάστημα, έχει περίπου 9.000 σπουδαστές.

Οι αιματηρές επιθέσεις με τη χρήση όπλων παραμένουν μάστιγα στις ΗΠΑ, χώρα η οποία μετρά περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους, κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί κανείς να τα αποκτά. Ο ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και περίπου ο ένας ενήλικους στους δύο ζει σε νοικοκυριό που διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP