Skip to main content

Σερβία – Κόσοβο: Συνελήφθη στο Βελιγράδι ο Μίλαν Ραντόιτσιτς

REUTERS/Ognen Teofilovski

Είχε αναλάβει την ευθύνη για την οργάνωση και την επίθεση κατά της αστυνομίας στο χωριό Μπάνισκο, στο βόρειο Κόσοβο

Συνελήφθη ο υπεύθυνος για τις ένοπλες συγκρούσεις στο βόρειο Κόσοβο, στις 24 Σεπτεμβρίου, Μίλαν Ραντόιτσιτς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα του Ραντόιτσιτς, ο Ανώτατος Γενικός Εισαγγελέας Βελιγραδίου διέταξε την προσαγωγή του και το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή του για διάστημα 48 ωρών.

«Back to normal» οι δυνάμεις της Σερβίας στα σύνορα με το Κόσοβο

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Μίλαν Ραντόιτσιτς είχε αναλάβει την ευθύνη για την οργάνωση και την επίθεση κατά της αστυνομίας στο χωριό Μπάνισκο, στο βόρειο Κόσοβο.

Δήλωσε ότι μόνος του στρατολόγησε, οργάνωσε και εξόπλισε του Σέρβους που συγκρούστηκαν με την αστυνομία του Κοσόβου. Ανέφερε επιπλέον ότι το κίνητρο του ήταν «να ενθαρρύνει τον σερβικό λαό για να αντισταθεί στο καθεστώς τρόμου που επέβαλε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι».

Την ίδια μέρα παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της «Σερβικής Λίστας», του μεγαλύτερου κόμματος των Σέρβων του Κοσόβου, που έχει την υποστήριξη του Βελιγραδίου.

Το Σάββατο, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα στη Σερβία, προκειμένου να δώσει κατάθεση.

«Άλλη μια πυριτιδαποθήκη στην Ευρώπη»: Η Σερβία αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με το Κόσοβο

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Τζελάλ Σβέτσλα δήλωσε χθες ότι η Πρίστινα θα ζητήσει την έκδοση του Ραντόιτσιτς και άλλων Σέρβων που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά της αστυνομίας και διέφυγαν στην Σερβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ