Skip to main content

Η Ουκρανία τον «φωτογράφισε» χθες νεκρό- Σήμερα εμφανίστηκε σε βιντεοδιάσκεψη

Alexey Pavlishak/Reuters

Ο Ρώσος διοικητής του Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα εμφανίστηκε σε βιντεοδιάσκεψη.

Μία μέρα αφότου οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν τον θάνατό του, κατά το πλήγμα που πραγματοποίησαν την Παρασκευή εναντίον του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη Κριμαία, ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναύαρχος Βίκτορ Σοκολόφ εμφανίστηκε σήμερα να συμμετέχει σε βιντεοδιάσκεψη.

Πώς σχολιάζει η Ρωσία

Ο Σοκολόφ, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αξιωματικούς του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, διακρίνεται σε πλάνα και φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και προβλήθηκαν στην κρατική τηλεόραση την Τρίτη. Φαίνεται να συμμετέχει σε βιντεοδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλους ανώτατους αξιωματικούς του Ναυτικού και του Πεζικού.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα. Ο Σοκολόφ εμφανίζεται πολλές φορές, χωρίς να μιλάει.

Παράλληλα, σήμερα το Κρεμλίνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία αναφορικά με τους ουκρανικούς ισχυρισμούς περί θανάτου του Σοκολόφ. «Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το θέμα αυτό από το υπουργείο Άμυνας», δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ανακοίνωση της Ουκρανίας

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας υποστήριξαν χθες ότι σκότωσαν τον Σοκολόφ, μαζί με άλλους 33 αξιωματικούς με πυραυλικό χτύπημα την περασμένη εβδομάδα στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τραυματίστηκαν άλλοι 105 στην επίθεση.

Αν και η ουκρανική ανακοίνωση δεν ανέφερε το όνομα του Σοκολόφ, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Χερατσένκο, δημοσίευσε το όνομα του ναυάρχου μαζί με μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.