Skip to main content

Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με drones τη νύχτα- Κλειστό πορθμείο στον Δούναβη

Odesa Regional Military Administration/Handout via REUTERS

Η περιοχή της Οδησσού της Ουκρανίας δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία του πορθμείου Ορλίβκα με τη Ρουμανία στον ποταμό Δούναβη, μετά από ρωσική επίθεση με drone στη γύρω περιοχή κατά την διάρκεια της νύχτας.

Για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση λαμβάνονται μέτρα, ανέφερε η ουκρανική κρατική υπηρεσία συνόρων στο Telegram την Τρίτη.

Η επίθεση της Ρωσίας, η οποία διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, είχε ως στόχο το λιμάνι εξαγωγής σιτηρών της Ουκρανίας στο Ισμαήλ. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα.  Επίσης, οι λιμενικές υποδομές κοντά στο Ισμαήλ, το οποίο όπως και το Ορλίβκα βρίσκεται στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, υπέστησαν ζημιές, δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο κυβερνήτης Όλεγκ Κίπερ. Συγκεκριμένα, ζημιές υπέστησαν ένα κτίριο, εγκαταστάσεις αποθήκευσης και πάνω από 30 φορτηγά και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές στην επίθεση.

Η θαλάσσια σύνδεση στον Δούναβη μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας, μια βασική διαδρομή για τη μεταφορά των σιτηρών, λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με αξιωματούχο με γνώση του θέματος που επικαλείται το Bloomberg.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε 26 από τα 38 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής.

Σημειώνεται ότι αφότου αποσύρθηκε από την συμφωνία για την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών τον Ιούλιο, η Μόσχα έχει εντείνει τις αεροπορικές της επιθέσεις στα ουκρανικά λιμάνια στον ποταμό Δούναβη.