Skip to main content

Ουκρανία: Νεκροί διοικητές στην επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

PLANET LABS PBC/Handout via REUTERS

Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία από το 2014 Κριμαία.

Κατά την ανάληψη της ευθύνης έκανε λόγο για «επιτυχημένο πλήγμα».

Παράλληλα, σήμερα ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι, στη διάρκεια της επίθεσης, σκότωσε ή τραυμάτισε «υψηλόβαθμους διοικητές» του ρωσικού στόλου.

«Λεπτομέρειες για την επίθεση θα αποκαλυφθούν το ταχύτερο δυνατό και το αποτέλεσμά της είναι δεκάδες νεκροί και τραυματίες στις τάξεις των κατοχικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων διοικητών του στόλου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ουκρανικός στρατός. Επίσης διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε “στη διάρκεια συνόδου διοικητών του ρωσικού ναυτικού».

Νέα επίθεση αναμένουν οι ρωσικές αρχές στη Σεβαστούπολη

Ο διορισθείς από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, προειδοποίησε σήμερα για την πιθανότητα νέας ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης έπειτα από αυτήν που εξαπέλυσαν χθες οι ουκρανικές δυνάμεις στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην πόλη.

«Προσοχή, κίνδυνος πυραύλων! Κίνδυνος πυραύλων!», ανέφερε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Κλείστε καλά τα παράθυρά σας και μην τα πλησιάζετε», σημείωνε, ζητώντας από αυτούς που βρίσκονται σε αυτοκίνητα και δημόσια μέσα μεταφοράς να πάνε σε καταφύγια.

Λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι «πέρασε ο κίνδυνος».

Ο Ραζβοζάγεφ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι «θραύσματα» πυραύλου έπεσαν στα περίχωρα της Σεβαστούπολης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP