Skip to main content

Η Ρωσία βγάζει στο σφυρί το διαμέρισμα του Ζελένσκι στην Κριμαία

Αξίζει περίπου 800.000 δολάρια.

Οι αρχές στην χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014, έχουν προχωρήσει στην κρατικοποίηση 500 ακινήτων στην περιοχή.

Μάλιστα, η διοίκηση, που έχει εγκατασταθεί από τη Ρωσία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα δημοπρατήσει περίπου 100 από αυτά τα ακίνητα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. ο Reuters. Ανάμεσα σε αυτά τα είναι και το διαμέρισμα που διαθέτει στην περιοχή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι αρχές έχουν ήδη πουλήσει μερικά ακίνητα συνολικής αξίας 8,51 εκατ. δολαρίων, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τον Μάιο ότι θα πουλήσουν το διαμέρισμα του Ζελένκσι στην Κριμαία και θα χρησιμοποιήσουν τα έσοδα για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμό τους στην Ουκρανία, ανέφερε προηγουμένως το Insider.

Το ρετιρέ διαμέρισμα, που βρίσκεται σε μια πόλη-θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 800.000 δολάρια.

Η ανακοίνωση της προγραμματισμένης δημοπρασίας έρχεται αφότου οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον ρωσικού ναυπηγείου στην Κριμαία το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε το Insider. Η επίθεση κατέστρεψε το ρωσικό αποβατικό πλοίο  Minsk και ένα υποβρύχιο.