Skip to main content

Ρουμανία: Εντοπίστηκαν σε έδαφός της πιθανά θραύσματα drone

Φωτογραφία αρχείου

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες όταν οι ομάδες του διενεργήσουν έρευνες επί του πεδίου.

Σε έδαφος της Ρουμανίας εντοπίστηκαν τμήματα που πιθανόν ανήκουν σε drone, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας ύστερα από τις επιθέσεις με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισμαήλ της νότιας Ουκρανίας, κοντά στο σύνορο.

Οι επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το ρουμανικό σύνορο, έχουν αυξήσει τους κινδύνους ασφαλείας για το ΝΑΤΟ, τα μέλη του οποίου έχουν κοινή αμυντική δέσμευση.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι η τρίτη φορά που τέτοια θραύσματα εντοπίζονται σε ρουμανικό έδαφος τις τελευταίες ημέρες.

«Το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου Puma IAR 330 της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας…(εντόπισε) κομμάτια που θα μπορούσαν να προέρχονται από drone, διάσπαρτα σε μια περιοχή πολλών δεκάδων μέτρων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα κομμάτια αυτά εντοπίστηκαν στο έδαφος των πόλεων Νουφαρούλ και Βικτόρια, στην Τούλτσα (Αιγισσός).

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών είχαν δεχτεί κλήσεις για πιθανά περιστατικά με drones που κατέπεσαν στην περιοχή.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες όταν οι ομάδες του διενεργήσουν έρευνες επί του πεδίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters