Skip to main content

Σε έδαφος της Ρουμανίας έπεσαν τμήματα ρωσικού drone

Φωτογραφία αρχείου

Σε έδαφος της Ρουμανίας έπεσαν τμήματα ρωσικού drone, σύμφωνα με τον Ρουμάνο υπουργό Άμυνας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ρωσικά drone εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας, μέλους του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια νυκτερινής ρωσικής επίθεσης κατά του ουκρανικού λιμανιού Ισμαΐλ στον Δούναβη, αλλά το Βουκουρέστι επέμεινε να αρνείται ότι επλήγη το έδαφός του.

«Επιβεβαιώνω ότι βρέθηκαν κομμάτια που μπορεί να ανήκουν σε drone», δήλωσε ο Ανγκελ Τίλβαρ, σύμφωνα με το HotNews προσθέτοντας ότι η περιοχή δεν εκκενώθηκε διότι δεν θεωρείται ότι αυτά τα συντρίμμια συνιστούν κίνδυνο.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ρουμανίας μαζί με τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις επέμειναν να αρνούνται ότι ρωσικά drone εξερράγησαν στο ρουμανικό έδαφος και δήλωσαν ότι οι ρωσικές επιθέσεις δεν αποτέλεσαν ευθεία απειλή για το έδαφος της Ρουμανίας και άρα για νατοϊκό έδαφος.

Από τον Ιούλιο, όταν η Μόσχα αποχώρησε από την συμφωνία που ήρε τον ρωσικό αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών στην Μαύρη Θάλασσα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα πλήξει τα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη, κοντά στα σύνορα με την Ρουμανία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters