Skip to main content

Γαλλία: Η αξιοπιστία της Μαρίν Λε Πεν αυξήθηκε κατακόρυφα

Το 44% των Γάλλων πιστεύει ότι η Μαρίν Λε Πεν «μπορεί να δώσει χρήσιμες λύσεις στη χώρα», σύμφωνα με δημοσκόπηση της Liberation

Η πολιτική αξιοπιστία της αρχηγού του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λε Πεν και η ικανότητά της να παρέχει «χρήσιμες λύσεις» στους Γάλλους αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Viavoice για την Liberation που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτό το βαρόμετρο για την κ. Λε Πεν, το 44% των Γάλλων πιστεύει ότι η επικεφαλής του Rassemblement National (RN) «μπορεί να προσφέρει χρήσιμες λύσεις στον γαλλικό λαό» (+8 μονάδες), το 41% ​​ότι είναι κοντά στους ανθρώπους ( +8 μονάδες) και 42% ότι έχει «ανάστημα αρχηγού κράτους» (+14 μονάδες).

Η προσωπικότητα της Μαρίν Λε Πεν «ανησυχεί» το 45% των ερωτηθέντων, αλλά το 41% ​​εκφράζει το αντίθετο. Και για το 43% είναι «άτομο ευθύνης» (το 41% ​​πιστεύει το αντίθετο). Σημειώστε ότι, ωστόσο, δεν εκλαμβάνεται «καθησυχάζει» από το 48% των Γάλλων (36%).

Σύμφωνα με αυτό το βαρόμετρο, τα θέματα στα οποία η Μαρίν Λεπέν είναι αξιόπιστη είναι θέματα κυριαρχίας όπως η μετανάστευση (50%), η ασφάλεια (46%) και η δικαιοσύνη (43%). Από την άλλη πλευρά, θεωρείται ως μη αξιόπιστη κατά πλειοψηφία σε θέματα αγοραστικής δύναμης (45%), εκπαίδευσης (45%), απασχόλησης (46%) ή υγείας (45%). Είναι για την οικολογία που θεωρείται η λιγότερο αξιόπιστη (55%).

Πηγές: Liberation, Le Figaro