Skip to main content

Ρουμανία: Δεν επλήγη έδαφός μας από τη ρωσική επίθεση με drones, λέει το ΥΠΕΞ

Φωτογραφία αρχείου

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως το Κίεβο έχει φωτογραφικά τεκμήρια που αποδεικνύουν πως ρωσικά drones έπληξαν το ρουμανικό έδαφος

Η υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Λουμινίτα Οντομπέσκου, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε πλήγμα σε ρουμανικό έδαφος από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεση σε ουκρανικό λιμάνι απο την άλλη πλευρά του Δούναβη.

«Βέβαια, υπάρχει κίνδυνος επειδή αυτό που συνέβη εκεί είναι πολύ κοντά στα σύνορά μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας επίσκεψης στο Βερολίνο.

«Έχουμε δει πως η Ρωσία συνεχίζει κυνικά να επιτίθεται σε μη στρατιωτικές υποδομές, μην επιτρέποντας στην Ουκρανία να εξάγει τα σιτηρά της. Βέβαια, υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων, αλλά προσώρας δεν ήταν αυτή η περίπτωση», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως το Κίεβο έχει φωτογραφικά τεκμήρια που αποδεικνύουν πως ρωσικά drones έπληξαν το ρουμανικό έδαφος στη διάρκεια νυχτερινής αεροπορικής επίθεσης σε ουκρανική λιμενική εγκατάσταση στον Δούναβη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε το σχόλιο αυτό στους δημοσιογράφους έπειτα από συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters