Skip to main content

Αλβανία: Το «μαύρο» χιούμορ του Ράμα για τα περί ανάμιξης Πούτιν στον θάνατο Πριγκόζιν

Στο αστείο κάποιοι γέλασαν, ενώ άλλοι παρέμειναν ανέκφραστοι

Με ένα ανέκδοτο, το οποίο προκάλεσε γέλια αλλά και αμηχανία στους παρισταμένους σε συνέδριο στη Σλοβενία, σχολίασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τον θάνατο του επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Μιλώντας σε πάνελ, παρουσία ηγετών υποψήφιων χωρών για ένταξη στην Ε.Ε., ο Ράμα είπε -αφηγούμενος μια φανταστική ιστορία- πως ο Ρώσος πρωθυπουργός παραπονέθηκε στον Πούτιν για τη διαφορά ώρας που υπάρχει μεταξύ του δυτικού και του ανατολικού τμήματος της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της φανταστικής ιστορίας, ο Ράμα είπε: «Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ότι η Ρωσία εξετάζει να ενοποιήσει τις ζώνες ώρας. Επειδή υπάρχει διαφορά 9 ωρών μεταξύ του ενός άκρου της χώρας και του άλλου. Ο πρωθυπουργός πήγε στον Πούτιν και είπε: “κ. Πρόεδρε, έχουμε πρόβλημα. Έστειλα την οικογένειά μου διακοπές και τους κάλεσα στο τηλέφωνο να τους πω καληνύχτα αλλά εκεί ήταν πρωί, ήταν στην παραλία. Τηλεφώνησα στον (Γερμανό καγκελάριο) Όλαφ Σολτς για να του ευχηθώ για τα γενέθλιά του, αλλά μου απάντησε ότι τα γενέθλιά του ήταν την επόμενη μέρα. Τηλεφώνησα στον (Κινέζο πρόεδρο) Σι Τζινπίνγκ για να του ευχηθώ το νέο έτος, αλλά μου είπε ότι ήταν ακόμα η παλιά χρονιά”. Και τότε ο Πούτιν απάντησε: “Ναι, συνέβη και σε μένα, τηλεφώνησα στην οικογένεια του Πριγκόζιν για τους συλλυπηθώ για την απώλεια τους, αλλά το αεροπλάνο δεν είχε απογειωθεί ακόμα”». Στο αστείο κάποιοι γέλασαν, ενώ άλλοι παρέμειναν ανέκφραστοι.

Τα ακριβή αίτια της πτώσης του αεροπλάνου του επικεφαλής της Wagner παραμένουν απροσδιόριστα. Το Κρεμλίνο απορρίπτει ως «απόλυτο ψέμα» τον ισχυρισμό ότι ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε τον θάνατο του Πριγκόζιν για εκδίκηση, ενώ τονίζει ότι η έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος θα εξετάσει και το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu