Skip to main content

Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ βόρεια του Μπαλί

Αρκετοί κάτοικοι βγήκαν από κτίρια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές

Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σε μεγάλο βάθος σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του Μπαλί και των νήσων Λομπόκ στην Ινδονησία τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Βάσει των δεδομένων του EMSC, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 203 χιλιόμετρα βόρεια της Ματαράμ και το εστιακό βάθος ήταν μεγάλο, 516 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Η ινδονησιακή σεισμολογική υπηρεσία και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών εκτίμησαν από την πλευρά τους πως ο σεισμός είχε ισχύ 7,1 βαθμών και απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός λίγο πριν από τις 04:00 (σ.σ. τοπική ώρα· χθες Δευτέρα στις 23:00 ώρα Ελλάδας) σε παράκτιες περιοχές στο Μπαλί και στο Λομπόκ. Σύμφωνα με την ινδονησιακή σεισμολογική υπηρεσία, ακολούθησαν δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις, 6,1 και 6,5 βαθμών αντίστοιχα.

Αρκετοί κάτοικοι βγήκαν από κτίρια. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με την ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών BNPB.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters