Skip to main content

Κίνα: Στους 21 οι νεκροί από την κατολίσθηση στη Σιάν

Φωτ. αρχείου (cnsphoto / REUTERS)

Η Κίνα είναι αντιμέτωπη εδώ και αρκετές εβδομάδες με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και πολλές φονικές πλημμύρες

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κατολίσθησης στην επαρχία Σαανσί στη βορειοδυτική Κίνα, σύμφωνα με νέο απολογισμό των αρχών, ενώ έξι ακόμη αγνοούνται, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή βροχοπτώσεις.

Ξαφνική πλημμύρα έπληξε το απόγευμα της Παρασκευής το μικρό χωριό Γουεζιπίνγκ, κοντά στην πόλη Σιάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανσί. «Έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται» μετά από αυτή την τραγωδία, γνωστοποίησε το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιάν.

Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολίσθηση που «παρέσυρε δύο σπίτια» και «κατέστρεψε δρόμους, γέφυρες, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες υποδομές», ανακοίνωσε νωρίτερα το κρατικό ραδιόφωνο CNR. Εκατό στρατιώτες καθώς και πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις ανακούφισης «οι οποίες συνεχίζονται», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua φαίνονται σπασμένα δέντρα και φερτά υλικά να συσσωρεύονται κατά μήκος των λασπωμένων δρόμων σε χωριό που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, όπου κατοικίες και υποδομές υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν εντελώς.

Η Κίνα είναι αντιμέτωπη εδώ και αρκετές εβδομάδες με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και πολλές φονικές πλημμύρες. Ο απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το βόρειο τμήμα της χώρας από τις 31 Ιουλίου δεν σταματά να αυξάνεται. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP