Skip to main content

Ισπανία: Σε αναζήτηση συμμαχιών ο Σάντσεθ, θα επιδιώξει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

REUTERS/Juan Medina

Ο Σάντσεθ επεσήμανε ότι «είναι καιρός να μεταφραστεί η κοινωνική πλειοψηφία σε πλειοψηφία στη Βουλή».

Ο Πέδρο Σάντσεθ, με ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο Κογκρέσο, εννέα ημέρες μετά τις κάλπες της 23ης Ιουλίου στην Ισπανία.

«Είναι αυτό που πρόκειται να κάνουμε μόλις συσταθούν οι Cortes (σ.σ. σε περίπου 15 ημέρες_, να εργαστούμε για να επιτύχουμε μια συμφωνία που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε τέσσερα ακόμη χρόνια», είπε.

Ο Σάντσεθ επεσήμανε ότι «είναι καιρός να μεταφραστεί η κοινωνική πλειοψηφία σε πλειοψηφία στη Βουλή».

Προηγουμένως, η γενική γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος, Κούκα Γκαμάρα, είχε αποκλείσει ότι το κόμμα της σκοπεύει να συνομιλήσει με το καταλανικό αυτονομιστικό Junts για να επιτύχει ψήφο εμπιστοσύνης στον επικεφαλής του PP Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό: «Αυτή η επιλογή δεν ήταν και δεν είναι στο τραπέζι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Οι δηλώσεις της έρχονται αφού ο αναπληρωτής γραμματέας του PP για Περιφερειακό και Τοπικό Συντονισμό, Πέδρο Ρογιάν, εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνομιλίες με το Junts «εντός του Συντάγματος». Ο εκπρόσωπος ζήτησε επίσης από τον Σάντσεθ να συναντηθεί με τον Φεϊχόο.

Εν τω μεταξύ, η ηγεσία του καταλανικού ERC κάλεσε σε επιστολή το Junts να «ενώσει τις προσπάθειες» για διαπραγματεύσεις με το PSOE και, έτσι, να αποφύγει την επανάληψη των εκλογών και να απαιτήσει αμνηστία και αυτοδιάθεση για την Καταλονία.

Πηγή: El Pais

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ξεκινούν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, «επτάψυχος» ο Σάντσεθ