Skip to main content

Παρίσι: Εντυπωσιακοί σχηματισμοί από τη γαλλική πολεμική αεροπορία για την Ημέρα της Βαστίλης

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Τον Ναρέντρα Μόντι υποδέχθηκε ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν απένειμε τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, τιμώμενο πρόσωπο στις 14 Ιουλίου, την Ημέρα της Βαστίλης.

Πέραν του προεδρικού ζεύγους, όλη η γαλλική κυβέρνηση είναι παρούσα στους εορτασμούς.

REUTERS/Gonzalo Fuentes/Pool
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Την παρέλαση άνοιξαν 240 μέλη των ινδικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ στις πτήσεις συμμετίχαν τρία ινδικά Rafales. Το Partouiile de France το σμήνος επιδείξεων της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, έκανε εντυπωσιακούς σχηματισμούς στον αέρα, στο καθιερωμένο «κομμάτι των εορτασμών».

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, στον απόηχο των ταραχών μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό τον Ιούνιο.

Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει όλα τα μέσα για να προσπαθήσει να περιορίσει τα παραδοσιακά επεισόδια κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 14ης Ιουλίου, κινητοποιώντας περίπου 45.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες μόνο στην Περιφέρεια του Παρισιού, επίλεκτες μονάδες και τεθωρακισμένα οχήματα από το βράδυ της Πέμπτης έως το βράδυ του Σαββάτου.

REUTERS/Gonzalo Fuentes/Pool

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Στο Παρίσι, περίπου 10.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα βρίσκονται επί τόπου στην πρωτεύουσα και τα γειτονικά διαμερίσματα.

Ο κόσμος συνέρρεε στους δρόμους που γειτνιάζουν με την πιο διάσημη λεωφόρο του Παρισιού, όπου οι θεατές σχεδόν σπρώχνονταν μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Εθνική επέτειος «χωρίς» Μακρόν και βεγγαλικά