Skip to main content

Ρωσία: Πρόστιμο σε ιστότοπο streaming για την προβολή ταινίας για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα χωρίς σήμανση 18+

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί της Ρωσίας έχουν προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των ιστότοπων streaming.

Αντιμέτωπος με το πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου ρουβλίων είναι ένας δημοφιλής ρωσικός ιστότοπος streaming, καθώς δικαστήριο της Μόσχας ανέφερε ότι δεν έβαλε ηλικιακή διαβάθμιση 18+ σε μια ταινία σχετική με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι η Ivi, η οποία διαχειρίζεται την ιστοσελίδα streaming ivi.ru, είχε χαρακτηρίσει την ιταλική κωμωδία «Perfect Strangers» με βαθμολογία 16+, παραβιάζοντας τους αυστηρούς νόμους της Ρωσίας που απαγορεύουν την προώθηση «μη παραδοσιακών» σχέσεων στα παιδιά.

Η Ρωσία σκλήρυνε τους νόμους της κατά των ΛΟΑΤΚΙ πέρυσι, επιτρέποντας στις αρχές να επιβάλλουν πρόστιμο σε οποιοδήποτε άτομο ή οργανισμό βρεθεί να έχει προωθήσει την ομοφυλοφιλία δημοσίως, στο διαδίκτυο ή σε ταινίες, βιβλία ή διαφημίσεις.

Η Ivi δήλωσε ότι θα μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση.

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί της Ρωσίας έχουν προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των ιστότοπων streaming. Η παρακολούθηση του περιεχομένου μπορεί να απαιτήσει τη διερεύνηση ωρών και ωρών υλικού για τον έλεγχο υλικού που θα μπορούσε να παραβιάζει τους νέους κανόνες.

Οι υποθέσεις μπορούν να ξεκινήσουν από την κρατική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor χωρίς προειδοποίηση, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Ivi είναι μία από τις περισσότερες από δώδεκα ιστοσελίδες streaming στη Ρωσία στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα ή απειλήθηκαν με κυρώσεις φέτος για την προβολή περιεχομένου ΛΟΑΤΚΙ χωρίς διαβάθμιση 18+, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πηγή: Reuters