Skip to main content

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ανησυχία για τις «κακόβουλες δραστηριότητες» του Ιράν στο συμμαχικό έδαφος

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους/ REUTERS/Yves Herman

«Καλούμε το Ιράν να σταματήσει τη στρατιωτική του υποστήριξη στη Ρωσία»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Για τις «κακόβουλες δραστηριότητες» του Ιράν εντός του συμμαχικού εδάφους δήλωσαν ότι ανησυχούν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, κατά την σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους. Κάλεσαν την Τεχεράνη να σταματήσει τη στρατιωτική της υποστήριξη στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Καλούμε το Ιράν να σταματήσει τη στρατιωτική του υποστήριξη στη Ρωσία, κυρίως τη μεταφορά μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας υποδομών, προκαλώντας εκτεταμένες απώλειες μεταξύ των αμάχων», αναφέρει η Συμμαχία που αριθμεί 31 μέλη στην τελική διακήρυξη της συνόδου κορυφής στη Λιθουανία.

«Εκφράζουμε τη σοβαρή ανησυχία μας για τις κακόβουλες δραστηριότητες του Ιράν εντός του συμμαχικού εδάφους», τονίζει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.