Skip to main content

Γαλλία: «Καμία σύνδεση» ακόμη στον θάνατο του πυροσβέστη με τις ταραχές, λένε οι αρχές

REUTERS/Stephanie Lecocq

Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στο υπόγειο πάρκινγκ.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διενεργείται έρευνα για τον θάνατο του 24χρονου πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να κατασβέσει πυρκαγιά σε υπόγειο πάρκινγκ στο Σεν Ντενί.

Ενώ πολλά πολιτικά πρόσωπα έχουν συνδέσει τη φωτιά στο Σεν Ντενί με τις ταραχές στις εργατικές γειτονιές, η Νομαρχία ανακοινώνει από την πλευρά της σε δελτίο τύπου ότι τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστά.

«Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, rue du Landy στο Σεν Ντενί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε φωτιά σε υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφης πολυκατοικίας», αναφέρει η νομαρχία. Στην ανακοίνωση ότι ένας πυροσβέστης,  δεκανέας, από το κέντρο διάσωσης La Courneuve (Seine-Saint-Denis), «έπαθε καρδιοαναπνευστική ανακοπή».

Γαλλία: Νεκρός 24χρονος πυροσβέστης που προσπαθούσε να σβήσει φωτιά σε πάρκινγκ

Πέθανε στις 5:45 π.μ. στο νοσοκομείο Clamart (Hauts-de-Seine).

«Η έρευνα, η οποία θα επιδιώξει να διαπιστωθεί η προέλευση της φωτιάς και οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας, μόλις ξεκίνησε», καταλήγει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

«Καμία σύνδεση» με τις ταραχές ανέφεραν και πυροσβέστες στον Parisien. Οι πυροσβέστες του Παρισιού εξηγούν ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει «καμία σχέση» με τα βραδινά επεισόδια στο Παρίσι, λόγω της δολοφονίας ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού.

«Γίνεται έρευνα» για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της πυρκαγιάς, λέει ο Σεμπαστιέν Λεκορνί, υπουργός Άμυνας. Σύμφωνα με το Le Parisien, η φωτιά δηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα λόγω πυρκαγιάς οχήματος σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στην rue du Landy, στο Saint-Denis. Στο σημείο έσπευσαν περίπου 200 πυροσβέστες και ένας από αυτούς υπέστη καρδιοπνευμονική ανακοπή.

Πηγές: Le Parisien, Liberation, Le Figaro