Skip to main content

Ρωσία: Κλείνουν τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τον Πριγκόζιν

Twitter

Η εξέλιξη υπογραμμίζει την επιδείνωση της τύχης του επικεφαλής των μισθοφόρων.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν ήταν μόνο ο ηγέτης της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner. Ήταν και επιχειρηματίας. Μία από τις δραστηριότητές του αφορούσε τα media.

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης του Πριγκόζιν όμως πρόκειται να κλείσει, όπως δήλωσε ο διευθυντής ενός εξ’ αυτών των μέσων, εξέλιξη που υπογραμμίζει την επιδείνωση της τύχης του επικεφαλής των μισθοφόρων μια εβδομάδα μετά την αποτυχημένη  ανταρσία του.

Το Patriot Media, του οποίου το πιο σημαντικό μέσο ήταν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος RIA FAN, είχε υιοθετήσει μια έντονα εθνικιστική, φιλική στο Κρεμλίνο γραμμή, παρέχοντας επίσης θετική κάλυψη για τον Πριγκόζιν και την ομάδα της Wagner.

«Ανακοινώνω την απόφασή μας να κλείσουμε και να εγκαταλείψουμε τον χώρο της πληροφόρησης της χώρας», δήλωσε ο διευθυντής του RIA FAN Γεβγκένι Ζουμπάρεφ. Δεν ανέφερε κανένα λόγο για την απόφασή του.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε την Παρασκευή ότι η υπηρεσία επιτήρησης επικοινωνιών της χώρας Roskomnadzor είχε μπλοκάρει τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τον Πριγκόζιν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.