Skip to main content

Μακρόν: Ανέβαλε την επίσκεψή του στη Γερμανία λόγω των ταραχών στη Γαλλία

REUTERS/Johanna Geron

Η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κοινωνική έκρηξη μετά το θάνατο ενός εφήβου από πυρά αστυνομικού την Τρίτη.

Την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία ανέβαλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από τέσσερις ημέρες ταραχών στη Γαλλία.

Η επίσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από την Κυριακή.

«Ο Γάλλος πρόεδος Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάγερ και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα του. Ο πρέοδρος Μακρόν ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η γερμανική προεδρία, κάτι που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γαλλική προεδρία.

«Ο Γερμανός πρόεδρος εκφράζει τη λύπη του για την αναβολή και την πλήρη κατανόησή του λόγω της κατάστασης» στη Γαλλία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας. Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ «παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την κατάσταση στη Γαλλία. Ελπίζει πως η βία στους δρόμους θα σταματήσει σύντομα και πως η κοινωνική ειρήνη θα αποκατασταθεί», προστίθεται.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, δεν έχει ακόμα οριστεί νέα ημερομηνία για την επίσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κοινωνική έκρηξη μετά το θάνατο ενός εφήβου από πυρά αστυνομικού την Τρίτη.  Συνολικά 1.311 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τέταρτης συνεχόμενης νύχτας βίαιων επεισοδίων στη χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

«Εμφύλιος Πόλεμος» στη Γαλλία