Skip to main content

Ιράκ: Διαδηλωτές στην πρεσβεία της Σουηδίας μετά το κάψιμο του Κορανίου

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν σχεδόν ένα τέταρτο της ώρας μέσα στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Σουηδίας

Ιρακινοί διαδηλωτές εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων της πρεσβείας της Σουηδίας στη Βαγδάτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κάψιμο αντιτύπου του Κορανίου στη Στοκχόλμη από έναν Ιρακινό, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαμαρτυρόμενοι, οπαδοί του Ιρακινού σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα Σαντρ, παρέμειναν σχεδόν ένα τέταρτο της ώρας μέσα στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Σουηδίας.

Ακολούθως, βγήκαν από αυτήν ήσυχα με την άφιξη των δυνάμεων της τάξης, σύμφωνα με τον φωτογράφο και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οργή Ερντογάν

Το κάψιμο του Κορανίου σε διαδήλωση στη Σουηδία, χθες Τετάρτη, καταδίκασε νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «αυτοί που διέπραξαν την αποτρόπαια πράξη και όσοι το επιτρέπουν υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της σκέψης, όσοι κάνουν τα στραβά μάτια, δεν θα πετύχουν τους στόχους τους».

«Θα δείξουμε την αντίδρασή μας με τον πιο έντονο τρόπο μέχρι να ολοκληρωθεί η αποφασιστική μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και των εχθρών του Ισλάμ», δήλωσε ο Ερντογάν. «Θα διδάξουμε στους αλαζόνες της Δύσης ότι η προσβολή των μουσουλμάνων δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης», είπε επίσης.