Skip to main content

Υποβρύχιο Titan: «Οι σκέψεις μου με τις οικογένειες των θυμάτων», δηλώνει ο Ρίσι Σούνακ

Οι συγγενείς έχουν υποστεί «μια αφάνταστα δύσκολη δοκιμασία τις τελευταίες ημέρες».

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο των πέντε ανθρώπων που επέβαιναν στο υποβρύχιο Τιτάν και το οποίο εξερράγη ενώ καταδυόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι οι «σκέψεις του Ρίσι Σούνακ είναι κοντά στους αγαπημένους φίλους και συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό περιστατικό» οι οποίοι έχουν υποστεί «μια αφάνταστα δύσκολη δοκιμασία τις τελευταίες ημέρες».

Πρόσθεσε ότι το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειες για την παροχή υποστήριξης.

Το βαθυσκάφος Titan της εταιρείας OceanGate ξεκίνησε την κατάδυσή του για το θρυλικό ναυάγιο την Κυριακή το απόγευμα. 1 ώρα και 45 λεπτά από την έναρξη της αποστολής του εξαφανίστηκε. Καναδάς, ΗΠΑ και Γαλλία συμμετείχαν στις έρευνες. Ένα ρομποτικό υποβρύχιο εντόπισε την Πέμτπη συντρίμμια του Titan πολύ κοντά στον Τιτανικό. Όλοι οι επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Ναυάγιο Τιτανικού: Το χρονικό πέντε προαναγγελθέντων θανάτων;