Skip to main content

Ναυάγιο Τιτανικού: Ήχοι χτυπημάτων κρατούν ζωντανές τις ελπίδες 30 ώρες πριν τελειώσει το οξυγόνο

Το P8 άκουγε ήχους χτυπημάτων στην περιοχή κάθε 30 λεπτά. Τέσσερις ώρες αργότερα χρησιμοποιήθηκε πρόσθετο σόναρ και ακουγόταν ακόμα χτύπημα.

Οι 5 επιβαίνοντες στο τουριστικό υποβρύχιο που χάθηκε στον Βόρειο Ατλαντικό, ενώ ταξίδευε προς το ναυάγιο του Τιτανικού, εκτιμάται ότι έχουν οξυγόνο για ακόμη 30 ώρες περίπου. Ωστόσο οι ελπίδες δεν σβήνουν.

Καναδικό σκάφος έρευνας εντόπισε ήχους από «χτυπήματα» σε διάστημα 30 λεπτών από την περιοχή όπου εξαφανίστηκε το υποβρύχιο. Δεν είναι σαφές ακόμη πόση διάρκεια είχαν τα χτυπήματα.

Τα εσωτερικά σημειώματα – που αναφέρθηκαν τόσο από το Rolling Stone όσο και από το CNN – αναφέρουν:
«Το P8 [θαλάσσιο σκάφος] ανέπτυξε ηχοσημαντήρες, οι οποίοι ανέφεραν μια επαφή σε μια θέση κοντά στη θέση κινδύνου. Το P8 άκουγε ήχους χτυπημάτων στην περιοχή κάθε 30 λεπτά. Τέσσερις ώρες αργότερα χρησιμοποιήθηκε πρόσθετο σόναρ και ακουγόταν ακόμα χτύπημα».

Η Ακτοφυλακή της Βοστώνης, η οποία ηγείται της προσπάθειας έρευνας και διάσωσης, έχει απορρίψει αιτήματα για σχόλια σχετικά με τους αναφερόμενους ήχους «χτυπημάτων».
Εν τω μεταξύ η OceanGate ζήτησε από τους ειδικούς του Ηνωμένου Βασιλείου για τα βαθιά ωκεάνια να βοηθήσουν. Η Magellan, μια βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται σε έρευνες και επιχειρήσεις ανάκτησης βαθέων ωκεανών, δήλωσε ότι υποστηρίζει την αποστολή διάσωσης για το Titan.
«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και είμαστε πλήρως κινητοποιημένοι για να βοηθήσουμε», ανέφερε η εταιρεία.