Skip to main content

Πούτιν: Η ουκρανική επίθεση ξεκίνησε, αλλά αποτυγχάνει

REUTERS/Sofiia Gatilova

Το ρωσικό υπ. Άμυνας έκανε λόγο για απόκρουση σφοδρών επιθέσεων σε Ζαπορίζια και Ντονέτσκ

Η ουκρανική επίθεση κατά του ρωσικού στρατού ξεκίνησε αλλά οι δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν τους στόχους τους παρά τις έντονες μάχες τις τρεις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτή η επίθεση έχει αρχίσει. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι χρησιμοποιούνται οι στρατηγικές εφεδρείες του ουκρανικού στρατού» δήλωσε ο Πούτιν σε Ρώσους δημοσιογράφους στο Σότσι. «Ο ουκρανικός στρατός δεν πέτυχε τους στόχους του σε κανένα τομέα».

Ο Πούτιν είπε ότι οι μάχες είναι πολύ εντατικές τις τελευταίες τρεις μέρες αλλά ότι «ο εχθρός δεν είχε επιτυχία» σε καμία από τις μάχες.

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Απόκρουση σφοδρών ουκρανικών επιθέσεων

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι απέκρουσε σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές της Ζαπορίζια και του Ντονέτσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνέχισαν τις προσπάθειες διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων στις κατευθύνσεις του νότιου Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ρωσικές γραμμές τέσσερις φορές με δύο τάγματα και με την υποστήριξη αρμάτων μάχης νότια της Βελίκα Νοβοσίλκα στο Ντονέτσκ, αλλά αποκρούστηκαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης δύο επιθέσεις νότια της πόλης Ορίχιβ στην περιοχή της Ζαπορίζια, ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία είπε πως η Ουκρανία έχασε περίπου 1.200 άνδρες, περίπου 40 άρματα μάχης και αρκετά αεροσκάφη, περιλαμβανομένου ενός MiG-29 και ενός Su-25 τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Ρωσία, που χθες Πέμπτη, είχε πει πως η Ουκρανία έχασε 3.715 άνδρες μέσα σε τρεις ημέρες, δεν έδωσε στοιχεία για τις δικές της απώλειες.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τους απολογισμούς για τις απώλειες είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς στο πεδίο της μάχης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters