Skip to main content

Τραμπ: Παραδέχεται σε ηχογράφηση ότι κράτησε απόρρητα έγγραφα μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο

Σε νέους μπελάδες ο πρώην πρόεδρος

Αμερικανοί εισαγγελείς απέκτησαν πρόσβαση σε ηχογράφηση του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία παραδέχεται ότι κράτησε ένα απόρρητο έγγραφο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Το CNN μετέδωσε πρώτο ότι οι ερευνητές έχουν στην κατοχή τους την ηχογράφηση και άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν αργότερα στο CBS, ότι αυτό ισχύει.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τον χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού από τον κ. Τραμπ. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει αδίκημα.

Η έρευνα φέρεται να πλησιάζει στο τέλος της και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαγγελία κατηγοριών.

Η ηχογράφηση λέγεται ότι προέρχεται από μια συνάντηση στο γκολφ κλαμπ του κ. Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ τον Ιούλιο του 2021, δηλαδή περίπου έξι μήνες μετά την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο.

Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στο CBS ότι ο κ. Τραμπ ακούγεται να αναγνωρίζει ότι υπάρχουν περιορισμοί εθνικής ασφάλειας σε ένα στρατιωτικό υπόμνημα επειδή περιγράφει λεπτομερώς μια πιθανή επίθεση στο Ιράν.

Λέει ότι εξακολουθεί να είναι απόρρητο και θα έπρεπε να είχε αποχαρακτηριστεί πριν φύγει από τον Λευκό Οίκο, είπε ένα άτομο.

Ο κ. Τραμπ λέει επίσης ότι θέλει να μοιραστεί πληροφορίες από το έγγραφο, αλλά γνωρίζει ότι η δυνατότητά του να το αποχαρακτηρίσει είναι περιορισμένη επειδή δεν είναι πλέον πρόεδρος, μετέδωσε το CNN.

Το BBC επισημαίνει είναι σαφές αν ο κ. Τραμπ είχε το έγγραφο κατά τη διάρκεια της συνάντησης ή απλώς το περιέγραφε σε διάφορους βοηθούς που ήταν εκεί. Άλλες αναφορές αναφέρουν ότι ακούγεται ο ήχος από το θρόισμα του χαρτιού.

Το υλικό φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με το επανειλημμένο επιχείρημα του κ. Τραμπ ότι αποχαρακτήρισε όλο το υλικό που αφαίρεσε από τον Λευκό Οίκο. Θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί βασικό στοιχείο εάν οι εισαγγελείς επιδιώξουν να αποδείξουν ότι ο πρώην πρόεδρος γνώριζε ότι δεν έπρεπε να έχει στην κατοχή του διαβαθμισμένα έγγραφα.

naftemporiki.gr