Skip to main content

Twitter: Παραίτηση προϊσταμένου μία μέρα μετά το φιάσκο με ΝτεΣάντις

Η παραίτηση έρχεται μία ημέρα μετά τα προβλήματα στο livestream της πλατφόρμας.

Ένας επικεφαλής μηχανικός του Twitter έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την εταιρεία, μία ημέρα μετά το φιάσκο της ανακοίνωσης, μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, της υποψηφιότητας του Ρον ΝτεΣάντις για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Όπως ανακοίνωσε –μέσω Twitter- o Φόαντ Νταμπίρι, έπειτα από τέσσερα χρόνια αποχωρεί από την εταιρεία. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε γιατί αποχωρεί από το Twitter ή αν η απόφαση σχετίζεται με τα προβλήματα στο livestream της πλατφόρμας.

Ο ίδιος ανέφερε πως «έζησε δύο διαφορετικές εποχές» στην εταιρεία, πριν και μετά την απόκτησή της από τον Έλον Μασκ. Σε άλλη ανάρτηση, είπε ότι η μετάβαση στο «Twitter 2.0» ήταν «μαζική και ταχεία». Πάντως, τόνισε ότι η συνεργασία με τον Μασκ ήταν πολύ εκπαιδευτική.

Υπενθυμίζεται πως ο συντηρητικός κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις θα ανακοίνωνε επίσημα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδος μέσω μιας συζήτησης υπό την μορφή συνέντευξης που θα είχε με τον Έλον Μασκ η οποία θα μεταδιδόταν ζωντανά μέσα στο Twitter.

Η συζήτηση-ανακοίνωση θα μεταδιδόταν στο Twitter Spaces, όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανές ηχητικές κλήσεις. Όμως υπήρξαν τεχνικά προβλήματα που δεν επέτρεψαν την μετάδοση της ανακοίνωσης και της συνέντευξης αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες που συνδέθηκαν για να την παρακολουθήσουν άκουγαν μόνο ένα ενοχλητικό θόρυβο. Σύμφωνα με τον Μασκ οι διακομιστές που ήταν επιφορτισμένοι με την τεχνική υποστήριξη της ανακοίνωσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας από την μαζική συμμετοχή των χρηστών.