Skip to main content

Πόλεμος: «Κάντε λίγη υπομονή, και θα μας ξαναδείτε σε ρωσικά εδάφη» λέει ο White Rex

Russian Volunteer Corps/Handout via REUTERS

Ο Ρώσος διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης που οργάνωσε επιχείρηση αυτήν την εβδομάδα, στο Μπέλγκοροντ, περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία είπε σήμερα ότι η ομάδα του σύντομα θα εξαπολύσει και νέες επιθέσεις.

«Νομίζω ότι θα μας ξαναδείτε σε εκείνη την πλευρά. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις επόμενες κινήσεις, δεν μπορώ ούτε καν να αποκαλύψω τις διαταγές. Τα (…) σύνορα είναι αρκετά μεγάλα σε μήκος. Και πάλι όμως θα υπάρξει ένα σημείο όπου τα πράγματα θα γίνουν καυτά». Ο Ρώσος διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης που οργάνωσε επιχείρηση αυτήν την εβδομάδα, στο Μπέλγκοροντ, περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία είπε σήμερα ότι η ομάδα του σύντομα θα εξαπολύσει και νέες επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους.

Ο Ντενίς Καπούστιν, που αυτοχαρακτηρίστηκε διοικητής του Σώματος Ρώσων Εθελοντών (RVC) και συστήθηκε με το «διακριτικό» του, ως «White Rex», μίλησε σε δημοσιογράφους, από το ουκρανικό έδαφος, μία ημέρα αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απέκρουσε την επιδρομή στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

https://twitter.com/EvaTrmx86qc7r/status/1661396950258778117

Το Κίεβο λέει ότι η επίθεση αυτή έγινε από Ρώσους πολίτες, αποδίδοντάς την σε εσωτερικές έριδες. Δύο οργανώσεις που δρουν στην Ουκρανία, το Σώμα Ρώσων Εθελοντών και η Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας ανέλαβαν την ευθύνη.

Ο ρωσικός στρατός λέει ότι απέκρουσε τους ενόπλους οι οποίοι πραγματοποίησαν την επίθεσή τους χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα οχήματα και απώθησε όσους επέζησαν πίσω στην Ουκρανία.

Ο Καπούστιν ρωτήθηκε επανειλημμένα για τις αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό που προοριζόταν για την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Απέφυγε όμως να δώσει μια ευθεία απάντηση. «Ξέρω ακριβώς από πού πήρα τα όπλα μου. Δυστυχώς, όχι από τους Δυτικούς εταίρους», είπε. Άφησε εξάλλου να εννοηθεί ότι δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός έπεσε στα χέρια των Ρώσων, στη μάχη για την κατάληψη της Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και ότι μπορεί να αγοράσει κανείς τέτοια όπλα στη μαύρη αγορά. «Νομίζω ότι εξήγησα πως η δυτική στρατιωτική βοήθεια δυστυχώς πηγαινοέρχεται. Στην Μπαχμούτ, για παράδειγμα, ξέρω ότι πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, αμερικανικά τεθωρακισμένα, κατελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ρωσία: «Η νύχτα δεν ήταν ήσυχη» στο Μπέλγκοροντ- Αποστάσεις από ΗΠΑ για την εισβολή

Ο Καπούστιν είπε ότι η Ουκρανία στήριξε την ομάδα του παρέχοντάς της μόνο πληροφορίες, καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα. «Και, φυσικά, ο ουκρανικός στρατός ανέλαβε τους τραυματίες μας. Όμως οτιδήποτε παραπάνω από αυτό θα καθιστούσε δύσκολα τα πράγματα. Κάθε απόφαση που παίρνουμε (…) πέραν των συνόρων μας είναι δική μας απόφαση. Προφανώς μπορούμε να ζητάμε από τους (Ουκρανούς) συντρόφους και φίλους τη βοήθειά τους για τον σχεδιασμό», πρόσθεσε.

Το RVC λέει ότι αποτελείται από Ρώσους που πολεμούν στην Ουκρανία κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Η οργάνωση Anti-Defamation League που εδρεύει στις ΗΠΑ περιγράφει τον Καπούστιν ως «Ρώσο νεοναζιστή που έζησε για πολλά χρόνια στη Γερμανία».

Ο Καπούστιν είπε ότι η οργάνωσή του είναι δεξιών τάσεων αλλά όταν ρωτήθηκε αν τον απασχολεί που η Ρωσία τον χαρακτηρίζει ναζιστή απάντησε ότι «δεν τον νοιάζουν οι προσβολές του εχθρού».

«Τα μελλοντικά σχέδιά μας είναι να μπούμε σε νέα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας… Κάντε λίγη υπομονή, περιμένετε μια-δυο ημέρες», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ