Skip to main content

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Παρίσι μεταβαίνει ο Ζελένσκι

REUTERS/Valentyn Ogirenko

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του αρχηγού του ουκρανικού κράτους στο Παρίσι από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της χώρας.

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, Παρίσι, αναμένεται το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τις επισκέψεις του στην Ιταλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα πρακτορεία Reuters και AFP.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του αρχηγού του ουκρανικού κράτους στο Παρίσι από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της χώρας του τον Φεβρουάριο 2022.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε υποδεχθεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 8 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

Συμμαχία μαχητικών αεροσκαφών ζητεί ο Ζελένσκι

«Εργάζομαι για τη δημιουργία συμμαχίας μαχητικών αεροσκαφών, η χώρα μου χρειάζεται περισσότερα όπλα» δήλωσε την Κυριακή στο Βερολίνο, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία και τον λαό της Γερμανίας.

Από την άλλη, ο κ. Σολτς επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Γερμανίας στη στήριξη της Ουκρανίας «για όσο χρειάζεται» και εξέφρασε τον θαυμασμό και τον σεβασμό του για τη στάση των Ουκρανών από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Ζελένσκι – Σολτς: Τι αναφέρει η κοινή δήλωση Ουκρανίας – Γερμανίας