Skip to main content

Wagner: Νέα «πυρά» Πριγκόζιν- Μονάδα του ρωσικού στρατού εγκατέλειψε το Μπαχμούτ

REUTERS/Yulia Morozova

Οι ηγέτες του ρωσικού στρατού προσπαθούν να «εξαπατήσουν» τον Πούτιν, υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης.

Μετά την «εκεχειρία», οι νέες δηλώσεις του επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν αναζωπυρώνουν την κόντρα του με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία. Μάλιστα ο επικεφαλής της Wagner υποστήριξε ότι οι ηγέτες του ρωσικού στρατού προσπαθούν να «εξαπατήσουν» τον Πούτιν.

Ειδικότερα, ο Πριγκόζιν δήλωσε την Τρίτη ότι ρωσική στρατιωτική μονάδα, που μάχεται στο Μπαχμούτ, εγκατέλειψε τις θέσεις της κοντά στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που αποτελεί το επίκεντρο των μαχών.

«Σήμερα μία από τις μονάδες του υπουργείου Άμυνας έφυγε από ένα από το πλευρό μας… εκθέτοντας το μέτωπο», κατήγγειλε ο Πριγκόζιν, επαναλαμβάνοντας την απειλή ότι οι δυνάμεις της Wagner θα εγκαταλείψουν το Μπαχμούτ εάν ο ρωσικός στρατός δεν τις προμηθεύσει με περισσότερα πυρομαχικά.

Υπενθυμίζεται ότι είχε εξαπολύσει αντίστοιχη απειλή στις 5 Μαΐου, όταν εμφανίστηκε πάνω από πτώματα μαχητών της ομάδας του και βρίζοντας την ρωσική ηγεσία της Άμυνας, κατήγγειλε ότι δεν διαθέτει τις απαραίτητες προμήθειες, γεγονός που οδηγεί σε «άσκοπο» θάνατο τα στρατεύματά του. Πήρε ωστόσο πίσω την απειλή δύο μέρες μετά, αναφέροντας ότι είχε λάβει δεσμεύσεις ότι θα δοθούν «όσα πυρομαχικά και όπλα χρειαζόμαστε ώστε να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις».

Νωρίτερα την Τρίτη είπε ωστόσο ότι οι δυνάμεις της Wagner δεν έχουν λάβει ακόμη τα πυρομαχικά που υποσχέθηκε η Μόσχα, ανακαλώντας ουσιαστικά χθεσινές του δηλώσεις ότι τα αρχικά στοιχεία έδειχναν ότι οι δυνάμεις του έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν τα πυρομαχικά που χρειάζονται.

Επιπλέον, αμφισβήτησε την ικανότητα του Κρεμλίνου να υπερασπιστεί τη χώρα καθώς η Ουκρανία προετοιμάζεται για την εαρινή της αντεπίθεση.

Διαβάστε ακόμα:

O σεφ του Πούτιν και η διαβόητη Wagner: Μπορούν να «χωρίσουν» με το Κρεμλίνο;