Skip to main content

Αυστραλία: Επέζησε στο δάσος επί πέντε μέρες μόνο με κρασί και γλειφιτζούρια

Victoria Police/ Facebook/ Screenshot

Έχασε τον δρόμο της, με το όχημά της να κολλά στη λάσπη.

Σωτήρια αποδείχθηκαν ένα μπουκάλι κρασί και μερικά γλειφιτζούρια για μία γυναίκα στην Αυστραλία, η οποία επέζησε επί πέντε ημέρες εγκλωβισμένη σε δάσος.

H 48χρονη γυναίκα ξεκίνησε για ένα σύντομο ταξίδι, οδηγώντας μέσα από την πυκνή βλάστηση στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας.

Ωστόσο, κάποια στιγμή έχασε τον δρόμο της, με το όχημά της τελικώς να κολλά στη λάσπη.

Η γυναίκα, η οποία δεν συμπαθεί το ποτό, είχε μόνο ένα μπουκάλι κρασί στο αυτοκίνητο, καθώς σχεδίαζε να το κάνει δώρο. Στο όχημά της, είχε και ορισμένα γλειφιτζούρια, αλλά δεν είχε καθόλου νερό, ούτε και κάποιο μέσο για να ενημερώσει την οικογένειά της ή τις αρχές.

Έπειτα από πέντε ημέρες στο δάσος, η γυναίκα εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή από ελικόπτερο των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών που είχαν κινητοποιηθεί -κατόπιν ειδοποίησης της οικογένειάς της- για να την αναζητήσουν.

«Το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό μου, ήταν “νερό και τσιγάρο”», είπε η 48χρονη στο 9News Australia και συμπλήρωσε: «Ευτυχώς, μια αστυνομικός είχε ένα τσιγάρο». «Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ήταν έτοιμη να τα παρατήσει.

Καθώς έχασε κάθε ελπίδα πως θα βρεθεί ζωντανή, έγραψε μάλιστα ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στην οικογένειά της, λέγοντας ότι τους αγαπούσε.

Η γυναίκα βρέθηκε περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από την πλησιέστερη πόλη και λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούσε να περπατήσει μακριά, επιλέγοντας τελικά να μείνει στο αυτοκίνητό της, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

«Το μόνο υγρό που είχε μαζί της η Λίλιαν, που δεν πίνει, ήταν ένα μπουκάλι κρασί το οποίο είχε αγοράσει ως δώρο στη μητέρα της», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι βοήθησε τις αρχές το γεγονός πως η 48χρονη δεν απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο.

Αφού έλαβε θεραπεία λόγω της αφυδάτωσης που υπέστη, η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της στη Μελβούρνη.

Με πληροφορίες από CBS, BBC