Skip to main content

Τουρκία: Στα άκρα η πόλωση, επίθεση με πέτρες σε συγκέντρωση του Ιμάμογλου

Onur Gunal/Istanbul Metropolitan Municipality (IBB) via REUTERS

Φυγαδεύτηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Σε ισλαμιστές και Γκρίζους Λύκους αποδίδεται η επίθεση.

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη γειτονική Τουρκία, και ενώ η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, καθώς ισλαμιστές και Γκρίζοι Λύκοι επιτέθηκαν με πέτρες στο λεωφορείο του Εκρέμ Ιμάμογλου στο Ερζερούμ.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του στην οροφή ενός λεωφορείου μία ομάδα 200 ατόμων, που πρόσκεινται στο Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων και το ισλαμιστικό κόμμα Huda-Par, όπως καταγγέλλουν τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, άρχισαν να πετούν πέτρες κατά του συγκεντρωμένου πλήθους και του ίδιου του Ιμάμογλου.

Reuters TV/Republican People’s Party (CHP)

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία του καλώντας τους οπαδούς του να μην απαντήσουν «γιατί πρόκειται για προβοκάτσια», λέγοντας κιόλας ότι θα κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Διευθυντή Ασφαλείας, τον νομάρχη και τον δήμαρχο, καθιστώντας υπεύθυνη για την επίθεση την Αστυνομία που «κάθεται και παρακολουθεί τα 200 άτομα» να πετούν πέτρες.

Καθώς τα επεισόδια δεν σταματούσαν, ο ίδιος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς του και απομακρύνθηκε από το σημείο της συγκέντρωσης.

Όπως αναφέρει και η ΕΡΤ, αμέσως οι άνδρες της ασφάλειας τον απομάκρυναν, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία επιχειρούσε να απομακρύνει το πλήθος με αύρες νερού.

Πέτρες εκτοξεύονταν στο πούλμαν του Ιμάμογλου ακόμη κι ενώ εγκατέλειπε το σημείο.

Πηγή: ΕΡΤ