Skip to main content

Σέρβος τραυματίστηκε από πυρά στο βόρειο Κόσοβο – Νέα ένταση στις σχέσεις Βελιγραδίου-Πρίστινας

EPA/STR

Η κατάσταση της υγείας του σήμερα είναι σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Νέα ένταση προκαλεί στις σχέσεις Βελιγραδίου – Πρίστινας ο τραυματισμός ενός Σέρβου από πυροβολισμό στο βόρειο Κόσοβο.

Ο Σέρβος Μίλαν Γιοβάνοβιτς δέχθηκε πυρά τα μεσάνυχτα, λίγα λεπτά αφού διέσχισε με το αυτοκίνητο του το αστυνομικό οδόφραγμα κοντά στην πόλη Ζβέτσαν. Τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Από το νοσοκομείο της Βόρειας Μιτρόβιτσας ανακοινώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου στην αριστερή πλευρά του θώρακος. Η κατάσταση της υγείας του σήμερα είναι σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του.

Ο ίδιος δήλωσε σε σερβικά ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζει από πού προήλθαν τα πυρά, ανέφερε ωστόσο ότι το περιστατικό συνέβη εντός της περιοχής όπου βρίσκεται η στρατιωτική – αστυνομική βάση «Μπίστριτσα» στην πόλη Ζβέτσαν.

Από την αστυνομική διοίκηση του Κοσόβου ανακοινώθηκε ότι «δεν υπήρξε καμία εμπλοκή αστυνομικών χθες το βράδυ σε περιστατικό με πυροβολισμούς».

Από την πλευρά του, το γραφείο για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης θεωρεί βέβαιο ότι πυροβόλησαν οι Κοσοβάροι αστυνομικοί και κατηγορεί την κυβέρνηση του Άλμπιν Κούρτι για προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.