Skip to main content

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Λούισβιλ του Κεντάκι – Πέντε νεκροί, οκτώ τραυματίες

Michael Clevenger/USA Today Network via REUTERS

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο φερόμενος ως δράστης.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ ακόμη τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στο κέντρο του Λούισβιλ, στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος πιστεύεται ότι είχε εργαστεί ως τραπεζικός υπάλληλος, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με το Associated Press, το περιστατικό σημειώθηκε σε τράπεζα. Η αστυνομία έλαβε κλήση για το συμβάν γύρω στις 8:30 π.μ. (15:30 ώρα Ελλάδας) για πυροβολισμούς στο υποκατάστημα της τράπεζας Old National Bank στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μέσα στα επόμενα λίγα λεπτά, ενώ ο ύποπτος «συνέχιζε να πυροβολεί», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Πολ Χάμφρεϊ, αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης. «Προσπαθούμε ακόμη να διαλευκάνουμε αν αυτοπυροβολήθηκε ή σκοτώθηκε από αστυνομικούς», πρόσθεσε ο Χάμφρεϊ. «Πιστεύουμε ότι έδρασε μόνος του και είχε μια σχέση με την τράπεζα», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δράστης εργαζόταν είτε παλιότερα, ή τώρα ως τραπεζικός υπάλληλος. Η έρευνα, που μόλις ξεκίνησε, αναμένεται να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα.

Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία της περιοχής επιβεβαίωσε τις αναφορές για επεισόδιο με πυροβολισμούς στο οικοδομικό τετράγωνο 300 του Ιστ Μέιν, στο κέντρο του Λούισβιλ, κάνοντας λόγο για «πολλά θύματα».

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή, όσο το περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη.

Το FBI ανέφερε από την πλευρά του ότι μέλη του έχουν φτάσει στο σημείο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κρέγκ Γκρίντμπεργκ, κάλεσε επίσης τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή.

«Βρισκόμουν στο φανάρι και το πρώτο πράγμα που είδα ήταν ένας άνδρας στην απέναντι μεριά του δρόμου, σε μια διασταύρωση, ο οποίος είχε ξαπλώσει στο έδαφος στην είσοδο ενός ξενοδοχείου», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο δίκτυο WDRB.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WHAS11 ότι είδε έναν άνδρα με «τυφέκιο εφόδου» να ανοίγει πυρ.

Επιζώντες είχαν αναζητήσει καταφύγιο στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, τόνισε ένας δημοσιογράφος του CNN.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN, ABC, BBC, AP