Skip to main content

Ταϊβάν: 71 μαχητικά αεροσκάφη και 9 κινεζικά πολεμικά πλοία γύρω από το νησί

REUTERS/Tingshu Wang

Την πρώτη ημέρα των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων

Ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο και 20 μαχητικά της Κίνας εντόπισε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν γύρω από το νησί, κατά την πρώτη ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων που ανακοίνωσε το Πεκίνο στο Στενό.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα «έχει σκοπίμως δημιουργήσει ένταση στο Στενό της Ταϊβάν (…) γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες στην ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας διευκρινίζοντας ότι τα κινεζικά πολεμικά πλοία που έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί γύρω από την Ταϊβάν ανέρχονται σε 9 και τα μαχητικά αεροσκάφη σε 71.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο θεωρεί ότι η Ταϊβάν αποτελεί κινεζική επαρχία που προορίζεται να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, ακόμη και δια της βίας εάν κριθεί απαραίτητο.

Μετά την επιστροφή της της πρόεδρου της Ταϊβάν, οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν «περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας» και στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από τον Πορθμό της Ταϊβάν, καθώς και βόρεια, νότια και ανατολικά του νησιού, «όπως είχε προγραμματιστεί».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν