Skip to main content

Ισραήλ: Εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

EPA/ABIR SULTAN

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τις αρχικές εκτιμήσεις τουλάχιστον πέντε ρουκέτες κατέληξαν σε ισραηλινό έδαφος. Το Ισραήλ βομβάρδισε ως απάντηση τον νότιο Λίβανο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου

Περισσότερες από 30 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο σε περιοχές του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τις αρχικές εκτιμήσεις τουλάχιστον πέντε ρουκέτες κατέληξαν σε ισραηλινό έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

Οι υπόλοιπες ρουκέτες καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν έχουν προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό ρουκετών. Νωρίτερα, είχαν ανακοινώσει πως ήχησαν σειρήνες σε περιοχές του βόρειου Ισραήλ.

Βομβαρδισμοί από Ισραήλ

Το Ισραήλ βομβάρδισε τον νότιο Λίβανο αφότου έγινε στόχος ρουκετών, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Σύμφωνα με το ANI, το ισραηλινό πυροβολικό εκτόξευσε αρκετές οβίδες από τις θέσεις του στα σύνορα, οι οποίες έπεσαν στα περίχωρα δύο χωριών του νοτίου Λιβάνου, μετά την εκτόξευση «αρκετών ρουκετών» στο Ισράηλ.

Κανείς δεν έχει αναλάβει επί του παρόντος την ευθύνη για τις ρίψεις των ρουκετών.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ