Skip to main content

Ισραήλ: Αναβάλλεται η καρατόμηση Γκάλαντ

«Λόγω της εξελισσόμενης κατάστασης στον τομέα ασφαλείας»

Κάνει πίσω ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και αποφάσισε να αναβάλλει την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο πλαίσιο και των σφοδρών αντιδράσεων για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη.

Η αναβολή αυτή γίνεται λόγω της περίπλοκης κατάστασης που επικρατεί στον τομέα ασφαλείας, μετέδωσε σήμερα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan.

«Λόγω της εξελισσόμενης κατάστασης στον τομέα ασφαλείας, ο Νετανιάχου θα ασχοληθεί με το ζήτημα του υπουργού Άμυνας σε βάθος χρόνου», μετέδωσε ο σταθμός, επικαλούμενος μια πολιτική πηγή.

Ο Γκάλαντ, ο οποίος έλαβε θέση κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η ισραηλινή κυβέρνηση και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, με τον Γκάλαντ να προειδοποιεί για τον κίνδυνο επέκτασης του κινήματος διαμαρτυρίας και στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

Η αποπομπή του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Ισραήλ, όπου δεκάδες χιλιάδες κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους την Κυριακή και χθες για να διαμαρτυρηθούν για την αποπομπή του.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Κρίση στο Ισραήλ: Τι υποσχέθηκε ο Νετανιάχου, στους ακροδεξιούς για να πετύχει ανακωχή;