Skip to main content

ΗΠΑ: 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον -16 μηνών- αδελφό του

Το περιστατικό είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των αιματηρών περιστατικών με χρήση όπλων από μικρά παιδιά στις ΗΠΑ

Ένα 5χρονο αγόρι πυροβόλησε μέσα σε διαμέρισμα στη Λαφαγιέτ, στην πολιτεία Ιντιάνα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 16 μηνών αδερφός του. Το περιστατικό, που συνέβη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των αιματηρών περιστατικών με χρήση όπλων από μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν πως ειδοποιήθηκαν για πυροβολισμό σε διαμέρισμα στη Λαφαγιέτ, 96 χλμ. βόρεια της Ιντιανάπολης. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο διαμέρισμα, εντόπισαν το μικρό αγόρι νεκρό.

«Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το παιδί πυροβολήθηκε από τον πεντάχρονο αδερφό του, ο οποίος μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα όπλο στο διαμέρισμα», ανέφερε η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Everytown for Gun Safety, μέσα στο 2023, έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ πάνω από 60 υποθέσεις πυροβολισμών από παιδιά, που είχαν αποτέλεσμα 25 θανάτους και 39 τραυματισμούς.

Όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός, ένας ενήλικας και τα δύο παιδιά βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Πηγή: Reuters