Skip to main content

Αλβανία: Επίθεση με καλάσνικοφ κατά τηλεοπτικού σταθμού – Ένας νεκρός

Ράμα: Χρειάζεται σαφής απάντηση από τις διωκτικές αρχές

Επίθεση με αυτόματο όπλο κατά του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της Αλβανίας, Top Channel, σημειώθηκε την περασμένη νύχτα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας φρουρός ασφαλείας.

Οι δράστες, που μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί, επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Την ώρα που το όχημα πέρασε μπροστά από το κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ τραυματίζοντας θανάσιμα τον 60χρονο φρουρό.

Τη στιγμή της επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ο φρουρός ασφαλείας βρισκόταν σε ένα φυλάκιο από γυαλί στην αυλή του κτιρίου. Σύμφωνα με τις αλβανικές αστυνομικές αρχές έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα και υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας συνεχίζονται εντατικές εργασίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών του συμβάντος, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο τηλεοπτικός σταθμός απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους και πολλοί απ’ αυτούς βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης μέσα στο κτίριο.

Ράμα: Χρειάζεται σαφής απάντηση από τις διωκτικές αρχές

Σε δηλώσεις του ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε την οργή του για την ένοπλη επίθεση  στον τηλεοπτικό σταθμό «Top Chanel», στα Τίρανα,όπου από πυροβολισμούς αγνώστων έχασε τη ζωή του ο φρουρός Παλ Κόλα.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ράμα δήλωσε ότι «η εγκληματική επίθεση κατά του TCH, απαιτεί σαφή  απάντηση από τις διωκτικές αρχές».

Ο Ράμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και σε ολόκληρη την κοινότητα του Top Chanel, τονίζοντας ότι «αξίζει την αλληλεγγύη όλων σε αυτήν την πολύ ανησυχητική στιγμή».

Αλλά και ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών, Μπλέντι Κούτσι καταδίκασε την ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «Top Channel», στα Τίρανα. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Κούτσι αναφέρει: «Καταδικάζω την εγκληματική επίθεση στο κτίριο της εθνικής τηλεόρασης. Η Κρατική Αστυνομία δεσμεύεται πλήρως για την εξιχνίαση αυτού του σοβαρού περιστατικού και την προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αλληλεγγύη στο TCH»

naftemporiki.gr