Skip to main content

Στις φλόγες το δημαρχείο του Μπορντώ- Καζάνι που βράζει η Γαλλία

REUTERS/Nacho Doce

Συνεχίστηκαν για 9η μέρα οι διαδηλώσεις- Τα συνδικάτα προανήγγειλαν και 10η μέρα

Το δημαρχείο του Μπορντώ τυλίχτηκε στις φλόγες, καθώς για άλλη μια μέρα συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες ενάντια στην συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στη Γαλλία.

Πυρκαγιά κατέκαψε την μπροστινή πόρτα του δημαρχείου στη νοτιοδυτική πόλη Μπορντώ το βράδυ της Πέμπτης. Δεν ήταν σαφές ποιος ήταν υπεύθυνος για την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες.

Twitter Bookee0/via REUTERS

Στο Παρίσι, στις γενικά ειρηνικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν περιστασιακές συγκρούσεις της αστυνομίας με κουκουλοφόρους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και δέχθηκε ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AP, ενώ 33 άτομα συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα. Ένας αστυνομικός ανασύρθηκε σε ασφαλές σημείο ενώ ήταν αναίσθητος, αφού προφανώς είχε χτυπηθεί στο κεφάλι.

Στη βόρεια πόλη Ρουέν μια νεαρή γυναίκα εθεάθη πεσμένη στο έδαφος αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι της. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι έχασε τον αντίχειρά της αφού χτυπήθηκε από τη λεγόμενη χειροβομβίδα «flash-ball» που έριξε η αστυνομία για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Υπήρξαν και άλλες συγκρούσεις στις δυτικές πόλεις Νάντη, Ρεν και Λοριάν.

REUTERS/Nacho Doce

Σύμφωνα με το συνδικάτο CGT 3,5 εκατ. άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην χώρα, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για περισσότερους από 1 εκατ. διαδηλωτές.

Η αστυνομία προχώρησε ρίψη δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών στο Παρίσι και συνέλαβε 80 άτομα σε όλη τη χώρα. Οι διαδηλώσεις προκλήθηκαν από τη νομοθεσία που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια στα 64 έτη.

Τα γαλλικά συνδικάτα έχουν καλέσει για δέκατη ημέρα απεργιών και διαμαρτυριών την ερχόμενη Τρίτη. Αυτό θα συνέπιπτε με την τελευταία πλήρη ημέρα της κρατικής επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου Γ΄ στη χώρα.

naftemporiki.gr